Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 - 10 dal maydanoz, sadece yaprakları
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 200 g domates, ikiye bölünmüş
- 300 g kıyma, dana veya kuzu
- 170 g Osmancık pirinci
- 45 g tereyağı, oda sıcaklığında, küçük parçalara bölünmüş
- 30 g biber salçası
- 15 g limon suyu
- 1 ½ tk tuz
- 3 tk kuru nane
- 1 tk karabiber
- ½ tk pul biber
- 900 g su
- 12 yeşil dolmalık biber orta boy, kapağı kesilip kenara alınmış, çekirdekleri temizlenmiş (700-800 g)
- 1 - 2 yk zeytinyağı
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2147 kJ / 513 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zeytinyağlı Biber Dolması
1h 35 min
Kuru Patlıcan Dolması
1h 30min
Mercimek Köftesi
2h
Etli Taze Fasulye
1h 10min
Etli Biber Dolması (8 aydan büyük bebekler için)
1 godz. 5 min
Kabak Tatlısı
7 Std.
Etli Türlü
1h 20 min
İzmir Köfte
1 godz. 5 min
Karnıyarık
1h
Etli Bamya
1h 10min
Kemik / Et Suyu (yavaş pişirme)
3h 25 min.
Kıymalı Ispanak
45min