Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g su (1 ölçü kabı)
- 75 g ince bulgur
- 20 g maydanoz yaprağı, taze
- 2 - 3 diş sarımsak
- 120 g soğan, ikiye bölünmüş
- 70 g zeytinyağı
- 2 tk tuz
- ¾ - 1 tk toz karabiber
- 1 ½ tk toz kimyon
- ¼ tk yenibahar
- 750 g orta yağlı dana kıyma, dörde bölünmüş
- 200 g su
- 300 g domates, ikiye bölünmüş
- 15 g tereyağı
- 35 g domates salçası
- 25 g biber salçası
- ¾ tk şeker
- ¾ tk kuru kekik (opcjonalnie)
- 500 g kabak, dilimlenmiş (1,5 cm)
- 80 g bezelye, taze ya da dondurulmuş
- 100 - 150 g biber, dilimlenmiş (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2461 kJ / 588 kcal
- Białko
- 36.3 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Karamel Soslu Hurmalı Kek
1 Std.
Fırında Püreli Kaşarlı Köfte ve Cacık
1h 15min
Köfte ve Domatesli Pilav
1 Std.
Quark'lı Yulaf Ekmeği
1 Std.
Rendelenmiş Parmesan veya diğer sert peynirler
10 Min
Küpler Halinde Bezelye Püresi
Brak ocen
Limonlu Kekikli Zeytinyağı
25 Min
Etli Taze Fasulye
1 Std. 10 Min
Küpler Halinde Bal Kabağı Püresi
45min
Elma Kompostosu
20min
Sarımsaklı Zeytinyağı
25 Min
Kayısı Topu
20min