Camote con salsa de vegetales y pasta gratinada

Camote con salsa de vegetales y pasta gratinada

5.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porciones

Składniki

  • 100 g de queso parmesano cortado en trozos (3 cm)
  • 1000 g de camote (aprox. 6)
  • 1000 g de agua
  • 220 g de cebolla en rodajas (4 cm)
  • 200 g de pimiento verde en rodajas (4 cm)
  • 250 g de pimiento rojo en rodajas (4 cm)
  • 300 g de calabacita en rodajas (4 cm)
  • 70 g de aceite de oliva
  • 600 g jitomate triturado en conserva
  • 2 cdita sal
  • 5 - 6 pizca pimienta negra molida
  • 500 g pasta seca como conchiglie o canneloni
  • 220 g atún enlatado, en agua escurrido
  • 40 g de mantequilla sin sal
  • 500 g de leche
  • 40 g de harina de trigo
  • 1 - 2 pizcas nuez moscada en polvo
  • 600 g de hojas de lechuga

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 12 porciones

Sód 8641.8 mg
Białko 203.2 g
Kalorie 22779.3 kJ / 5444.4 kcal
Tłuszcz 188.8 g
Błonnik 77.8 g
Tłuszcz nasycony 63.6 g
Węglowodany 746.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...