Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de queso mozzarella, en trozos
- 6 dientes de ajo, pelados
- 60 g de aceite de oliva, y un poco más para untar
- 1400 g de espinaca
- 3 ½ cditas de sal o al gusto
- pimienta negra molida, al gusto
- nuez moscada en polvo, al gusto
- 1500 g de leche
- 135 g de harina
- 45 g de mantequilla con sal
- 500 g de placas de lasaña, secas (aprox. 12 pzas - 1 caja)
- 320 g de requesón
- 8 cdas de salsa pesto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2450 kJ / 585.6 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1348.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Berenjenas rellenas de carne deshebrada
1 Std.
Fajitas de res con verduras salteadas
30min
Pasta cremosa con calabacitas
45min
Crepas florentinas de pollo
1 Std. 10 Min
Pasta con verduras verdes
45min
Ensalada de Tocino y Ejotes con Nueces tostadas y Parmesano
25 Min
Frittata de calabaza y ricotta
40min
Pasta al pesto estilo italiano con jitomates cherry confitados
30min
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50min
Rollos de carne
1 Std. 10 Min
Ensalada de pasta de verano
30min
Lasaña de espinacas con requesón
55 min