Chocolate and nut babka

Chocolate and nut babka

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 portions

Składniki

Brioche
  • unsalted butter plus extra melted to grease
    60 g
  • full cream milk
    180 g
  • white sugar
    60 g
  • dried instant yeast
    1 tsp
  • baker's flour plus extra to dust
    450 g
  • sea salt
    1 tsp
  • eggs
    2
  • hazelnut chocolate spread room temperature (see Tips)
    150 g
Chocolate sauce
  • water
    80 g
  • Dutch cocoa powder
    50 g
  • hazelnut chocolate spread
    80 g
  • pouring (whipping) cream
    100 g
  • walnut halves toasted, to garnish

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 189.2 mg
Białko 8.2 g
Kalorie 1484.3 kJ / 354.8 kcal
Tłuszcz 15.4 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Węglowodany 47.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...