Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche
- 60 g unsalted butter, plus extra melted to grease
- 180 g full cream milk
- 60 g white sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 450 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 tsp sea salt
- 2 eggs
- 150 g hazelnut chocolate spread, room temperature (see Tips)
Chocolate sauce
- 80 g water
- 50 g Dutch cocoa powder
- 80 g hazelnut chocolate spread
- 100 g pouring (whipping) cream
- walnut halves, toasted, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1484.3 kJ / 354.8 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 189.2 mg
Alternatywne przepisy
Baci di dama (Hazelnut Kiss Cookies) Metric
30min
Almond tuiles
30min
Sgroppino
5 min
Veal Sweetbreads with Green Onions
3h
Apple Strudel
1h 45min
Peppers stuffed with salted cod brandade
Brak ocen
Natillas
1h
Rocket watercress juice
10 min
Biscuits aux fruits confits (Candied Fruit Cookies)
1h 20 min
Bucatini amatriciana
45min
Keftedes (meatballs)
2h 30 min
Mini chocolate cakes
50min