Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
自製粄條
- 200 克 在來米 ,泡水4小時
- 50 克 地瓜粉
- ½ 茶匙 鹽
- 1080 克 水
- 油 ,抹油防沾黏用
湯粄條
- 1600 克 高湯
- 2 大匙 油蔥酥
- ½ - 1 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
-
30
克 韭菜 ,切段
lub 青蔥
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 929 kJ / 222.1 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 393.3 mg