Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g unsalted butter, cut into pieces
- 90 g gluten free plain flour
- 60 g white sugar
- 60 g dark brown sugar
- 1 egg
- 1 egg white
- 2 tsp water
- 1 tsp natural vanilla extract
- ¼ tsp sea salt
- extra virgin olive oil spray
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 553.7 kJ / 132.3 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 75.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3h
Gluten free lamingtons
1 Std. 30 Min
Quince tart
1 Std. 10 Min
Creamy coconut yoghurt
18 Std.
Gluten-free goodness pastry
1h
Gluten free almond sweet shortcrust pastry
35min
Gluten free rough puff pastry
1 Std. 15 Min
Gluten-free Sponge Cake
1 Std. 10 Min
Gluten free shortcrust pastry
1 Std. 40 Min
Gluten free coconut crêpes with apricot sauce
2 godz.
French onion dip
45min
Salt-free vegetable stock paste (Diabetes)
55 Min