Korean Chicken Noodle Soup (Kal-guksu)

Korean Chicken Noodle Soup (Kal-guksu)

4.5 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

Dough
  • all-purpose flour plus extra to dust
    9 oz
  • corn starch
    1 oz
  • salt
    1 tsp
  • vegetable oil
    1 tbsp
  • water
    4 ½ oz
Chicken
  • yellow onion cut into thin wedges (¼ in.)
    4 oz
  • water
    35 oz
  • salt divided
    1 ½ tsp
  • chicken thighs, boneless and skinless cut into strips (¾ in.)
    12 oz
  • garlic cloves to taste
    8 - 10
  • vegetable oil
    1 ½ tbsp
  • sesame oil
    1 tbsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Noodles and Soup
  • water
    60 oz
  • green onions thinly sliced, for garnish
    2
  • gochujang (Korean chili paste) to serve (optional - see Tip)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 493.5 kcal / 2064.9 kJ
Białko 20.2 g
Tłuszcz 19.9 g
Węglowodany 59.6 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 1598 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...