Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 9 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 1 oz corn starch
- 1 tsp salt
- 1 tbsp vegetable oil
- 4 ½ oz water
Chicken
- 4 oz yellow onion, cut into thin wedges (¼ in.)
- 35 oz water
- 1 ½ tsp salt, divided
- 12 oz chicken thighs, boneless and skinless, cut into strips (¾ in.)
- 8 - 10 garlic cloves, to taste
- 1 ½ tbsp vegetable oil
- 1 tbsp sesame oil
- ¼ tsp ground black pepper
Noodles and Soup
- 60 oz water
- 2 green onions, thinly sliced, for garnish
- gochujang (Korean chili paste), to serve (optional - see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2064.9 kJ / 493.5 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 59.6 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1598 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Artichoke Alfredo Sauce
45 min
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40min
Chili Oil Noodles
30 min
Chili Cheese Dogs
50min
Skinny Lemon Ginger Sour
15min
Grilled Burger with Red Potatoes and Garlic Mayonnaise
1h 20min
Sun-Dried Tomato Spaghetti
45 min
Braised Pork and Eggs with Rice
40min
Slow Cooked White Chicken Chili
2h 10 min
Arnold Palmer Lemonade
20 min
Tomato and Feta Pasta
50min
Asian Stir Fry with Noodles
1h 5min