Baked Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad

Baked Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad

4.7 3 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 7 godz. 20 min
4 portions

Składniki

Piri Piri Chicken
  • garlic cloves
    3
  • fresh Fresno chilies stems removed, halved
    4
  • dried 'chile de árbol' chilies to taste
    2 - 4
  • ground smoked paprika
    ½ tsp
  • coarse salt
    1 tsp
  • dried oregano
    ½ tsp
  • extra virgin olive oil
    3 ½ oz
  • red wine vinegar
    1 ½ oz
  • whole chicken spatchcocked (see Tip)
    53 oz
Vegetable Salad
  • mixed vegetables (e.g. broccoli, carrots, red bell pepper), in pieces (2 in.)
    16 oz
  • mayonnaise
    3 ½ oz
  • salt to taste
    ¼ tsp
  • ground black pepper to taste
    ¼ tsp
  • Dijon mustard
    1 ½ tbsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 904 mg
Białko 65 g
Kalorie 3665 kJ / 876 kcal
Tłuszcz 63 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...