Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 sea scallops, fresh (approx. 18 oz)
- 2 ½ tbsp olive oil, lemon flavored, divided
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- water to fully submerge bags (not higher than the max. fill level)
-
1
oz lemon juice (approx. ½ lemon) (see Tip)
lub 1 tsp ascorbic acid (vitamin C powder) - water, to fill a bowl
- ice cubes
- 2 ½ tbsp unsalted butter, divided
- 2 oz white wine
- 3 garlic cloves, cut in halves
- 2 tbsp lemon juice
- 2 pinches lemon zest, grated
- 1 tsp honey
- 3 sprigs fresh thyme, for garnish
- 1 pinch sea salt flakes, for garnish
- Wartości odżywcze
- na 4 portion
- Kalorie
- 2380 kJ / 569 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salad with Prosciutto, Arugula and Mozzarella
40 min
Chicken with red peppers
1h 5 min
Browning Pork Strips
15 min
Sous-Vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2h 20min
Cauliflower Potato Salad
1ωρ. 30 λεπτ.
Sous-Vide Pork Chops, Pears and Chocolate Sauce
2sa 55 dk
Lemon Caper Asparagus
25 Min
French Onion Soup
1h 10min
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)
40 min
Clams in White Wine with Cilantro
25 Min
Lemon Chicken with Couscous and Artichokes
2 godz. 45 min
Mixed Mushroom Sauté
30 min