Sous-Vide Scallops in Lemon-Butter Sauce

Sous-Vide Scallops in Lemon-Butter Sauce

4.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portion

Składniki

  • sea scallops fresh (approx. 18 oz)
    12
  • olive oil, lemon flavored divided
    2 ½ tbsp
  • salt
    1 pinch
  • ground black pepper
    1 pinch
  • water to fully submerge bags (not higher than the max. fill level)
  • lemon juice (approx. ½ lemon) (see Tip)
    1 oz
    1 tsp ascorbic acid (vitamin C powder), (approx. ½ lemon) (see Tip)
  • water to fill a bowl
  • ice cubes
  • unsalted butter divided
    2 ½ tbsp
  • white wine
    2 oz
  • garlic cloves cut in halves
    3
  • lemon juice
    2 tbsp
  • lemon zest, grated
    2 pinches
  • honey
    1 tsp
  • fresh thyme for garnish
    3 sprigs
  • sea salt flakes for garnish
    1 pinch

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 4 portion

Sód 1.2 mg
Białko 38 g
Kalorie 2380 kJ / 569 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...