Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¼ 茶匙 黄姜粉
- 2 茶匙 盐
- 300 克 新鲜猴头菇 ,冷冻,解冻
- 50 克 植物油
- 5 个 蒜瓣
- 200 克 洋葱 ,一切四块
- 200 克 番茄 ,一切四块
- 5 克 新鲜姜
- 30 克 酥油
- 1 支 肉桂棒
- 1 颗 八角
- 2 小支 咖喱叶 ,去梗
- 2 片 干月桂叶
- 1 汤匙 辣椒粉
- ½ 茶匙 印度综合辛香料
- ½ 茶匙 孜然粉
- ½ 茶匙 黑胡椒粉
- 2 茶匙 粗糖
- 30 克 椰浆
- 30 克 杏仁酱 (参考贴士) (opcjonalnie)
- 1 小支 芫荽叶 ,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1899 kJ / 454 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 67 mg