Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 油
- 1 支 新鲜红辣椒 ,切段
- 10 克 花椒粉 ,或自制花椒粉 (opcjonalnie)
- 300 克 豆腐干 ,切片(5厘米)(见变化)
- 100 克 青椒 ,切块(5厘米)
- 30 克 水
- 1 茶匙 生抽
- ½ 茶匙 盐
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 696 kJ / 166 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.1 g