Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 克 大葱 ,切段(3厘米)
- 1 克 花椒粉 ,约1茶匙,或自制花椒粉 (opcjonalnie)
- 20 克 油
- 400 克 土豆 ,去皮切块(3×3厘米)
- 10 克 生抽
- 500 克 大白菜 ,切段
- 5 克 盐
- 100 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 582 kJ / 139 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 2.8 g