Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 克 黑木耳,干的
- 20 克 油
- 10 克 姜 ,切丝
- 150 克 京葱 ,切段(5厘米),取葱白部分
- 1 茶匙 花椒粉 ,或自制花椒粉 (opcjonalnie)
- 10 克 生抽
- ½ 茶匙 盐
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 356 kJ / 85 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Błonnik
- 2.9 g