Gebratene Ente mit Zwetschken und Karfiol-Erdäpfelpüree

Gebratene Ente mit Zwetschken und Karfiol-Erdäpfelpüree

4.8 19 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz.
5 Portionen

Składniki

Ente mit Pflaumen
  • Brokkoliröschen
    400 g
  • Sternanis
    2
  • Koriandersamen, ganz
    3 EL
  • Salz, grob
    3 TL
  • brauner Zucker (z.B. Muscovadozucker)
    6 EL
  • Rotweinessig
    60 g
  • Hühnerbrühwürfel (für 0,5 l)
    1
  • Wasser, heiß
    400 g
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    3
  • Ente mit Haut, küchenfertig
    2000 - 2500 g
  • Zwetschken, frisch halbiert, entsteint
    12
    8 Pflaumen, halbiert, entsteint
Karfiol-Erdäpfelpüree
  • Karfiol in Röschen
    400 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Würfeln (2 cm)
    600 g
  • Milch
    250 g
  • Butter
    30 g
  • Salz
    2 TL
  • Muskat, gemahlen (opcjonalnie)
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 691 kcal / 2894 kJ
Białko 43 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...