Roastbeef mit Mojo Verde und heurigen Erdäpfeln

Roastbeef mit Mojo Verde und heurigen Erdäpfeln

4.3 9 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Roastbeef (1 Stück, min. 3 cm dick)
    800 - 900 g
  • Salz nach Geschmack
    1 - 2 TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen nach Geschmack
    1 - 2 TL
  • Olivenöl zum Bestreichen
Mojo Verde
  • Knoblauchzehen
    6
  • Koriander, frisch Blättchen und Stängel
    1 Bund
  • Petersilie, frisch Blättchen und Stängel
    1 Bund
  • Oregano, getrocknet
    1 EL
  • Olivenöl
    90 g
  • Rotweinessig
    30 g
  • grüne Paprikaschoten in groben Stücken, nach Geschmack
    150 - 200 g
  • Chiliflocken, getrocknet (opcjonalnie)
    ½ TL
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    1 TL
Roastbeef und Erdäpfel
  • Wasser
    500 g
  • heurige Erdäpfel halbiert
    800 g
  • Salz
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 689 kcal / 2886 kJ
Białko 49 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 2695 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...