Ravioles de cerdeña (Culurgiones)

Ravioles de cerdeña (Culurgiones)

5.0 2 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porciones

Składniki

  • 1000 g de agua
  • 800 g de papas peladas, picadas (1 cm)
Pasta
  • 300 g de harina de sémola de trigo duro y un poco más para espolvorear
  • 150 g de agua
  • 5 g de aceite de oliva
  • 5 g de sal
Relleno
  • 300 g de queso pecorino cortado en trozos (2-3 cm)
  • 1 diente de ajo
  • 10 hojas de menta frescas
  • 30 g de aceite de oliva
Salsa de jitomate
  • 120 g de cebolla
  • 1 diente de ajo
  • 50 g de aceite de oliva
  • 800 g de puré de jitomate enlatado
  • 1 cdita azúcar
  • ½ cdita sal
  • 10 hojas de albahaca frescas

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 24.2 g
Kalorie 2824 kJ / 675 kcal
Tłuszcz 32.6 g
Węglowodany 71.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...