Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

豆腐鮮蝦蕎麥湯麵
TM6

豆腐鮮蝦蕎麥湯麵

5.0 (1 ocena)

Składniki

舒肥蝦仁

  • 2000 克 水
  • 170 克 去殼蝦仁
  • ¼ 茶匙 鹽
  • 2 小撮 小蘇打粉

湯底

  • 30 克 新鮮香菇 ,切片
  • 2 克 薑 ,切絲
  • 1000 克 昆布柴魚高湯 ,(詳見要訣)
  • 1 大匙 清酒
  • 20 克 醬油
  • 20 克 味醂
  • 1 茶匙 鹽
  • 120 克 板豆腐 ,切丁(約1公分)

煮麵和組裝

  • 1600 克 水
  • 200 克 蕎麥麵
  • 1 支 青蔥 ,切蔥花

Wartości odżywcze
na 2 人份
Kalorie
4516.8 kJ / 1079.5 kcal
Białko
68.4 g
Węglowodany
160.3 g
Tłuszcz
15.1 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Błonnik
9.3 g
Sód
6339.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy