Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

鮭魚花椰菜飯佐酪梨莎莎醬
TM6

鮭魚花椰菜飯佐酪梨莎莎醬

(Brak ocen)

Składniki

舒肥鮭魚

  • 220 克 新鮮去骨鮭魚菲力 ,對切成2個方塊
  • 1 - 1 ¼ 茶匙 鹽
  • 1 茶匙 橄欖油
  • 1900 克 水

檸檬花椰菜飯

  • 350 克 白花椰菜 ,洗淨,取小朵
  • 100 克 冷凍毛豆仁 ,退冰解凍
  • 10 克 橄欖油
  • 1 小撮 白胡椒粉 ,依個人口味調整
  • ¼ 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
  • ¼ 茶匙 檸檬皮屑
  • 1 茶匙 檸檬汁

酪梨莎莎醬

  • 3 枝 香菜 ,取葉子
  • 50 克 洋蔥 ,切塊
  • ½ 新鮮青辣椒 ,對半,去籽
  • ½ 番茄 (約 50-60克),切塊
  • 200 克 酪梨 ,熟,去皮去籽
  • ½ 大匙 檸檬汁
  • ½ 茶匙 鹽

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2523.6 kJ / 603.2 kcal
Białko
38.6 g
Węglowodany
29.8 g
Tłuszcz
40.8 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Błonnik
14.8 g
Sód
3246.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy