Bacon- og bønnesalat med ristede nødder og parmesan

Bacon- og bønnesalat med ristede nødder og parmesan

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 portioner

Składniki

  • valnødder, uden skal
    40 g
  • hasselnødder
    40 g
  • ristede peanuts, saltede
    30 g
  • smør
    10 g
  • abrikoser skåret i skiver (1 cm)
    150 g
    50 g abrikos, tørret, udstenet, terninger (0,5 cm)
  • fed hvidløg
    1
  • løg
    60 g
  • olivenolie
    15 g
  • bacon i tern
    80 g
  • grønne bønner, friske
    400 g
  • citronsaft, friskpresset
    30 g
  • blandede krydderurter, friske f.eks. persille, timian
    1 tsk
  • salt
    2 - 3 knivspidser
  • parmesanost skåret i tynde skræller
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 458 kcal / 1915 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 378 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie