Plant-Based Alfredo Sauce (Matthew Kenney)
TM6

Plant-Based Alfredo Sauce (Matthew Kenney)

3.7 (3 oceny)

Składniki

  • 4 oz extra virgin olive oil, divided
  • 5 oz garlic cloves
  • 17 ½ oz vegan whipping cream, e.g. Silk®, Flora™
  • 8 oz vegan butter, in pieces
  • 2 tbsp nutritional yeast
  • 10 sprigs fresh thyme
  • salt, to season, to taste
  • cooked pasta, to serve

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2365.1 kJ / 565.3 kcal
Białko
3.3 g
Węglowodany
21.4 g
Tłuszcz
52.4 g
Tłuszcz nasycony
24.1 g
Błonnik
1.7 g
Sód
239.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy