Plant-Based Alfredo Sauce (Matthew Kenney)

Plant-Based Alfredo Sauce (Matthew Kenney)

3.5 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil divided
    4 oz
  • garlic cloves
    5 oz
  • vegan whipping cream e.g. Silk®, Flora™
    17 ½ oz
  • vegan butter in pieces
    8 oz
  • nutritional yeast
    2 tbsp
  • fresh thyme
    10 sprigs
  • salt to season, to taste
  • cooked pasta to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 239.5 mg
Białko 3.3 g
Kalorie 2365.1 kJ / 565.3 kcal
Tłuszcz 52.4 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 24.1 g
Węglowodany 21.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...