Buttermilch-Lamm vom Grill mit Dattel-Gremolata
TM6 TM5

Buttermilch-Lamm vom Grill mit Dattel-Gremolata

5.0 (21 ocen)

Składniki

  • 2 TL Kreuzkümmelsamen (siehe Tipp)
  • 3 TL Korianderkörner
  • 3 TL Pfefferkörner, bunt
  • 3 TL Salz
  • 1 Knoblauchzehe
  • 1 frische Chilischote, halbiert, entkernt
  • 5 g Rosmarinnadeln
  • 2 TL Thymianblättchen, frisch
  • 400 g Buttermilch
  • 800 g Lammrückenfilet, in Medaillons (à ca. 120 g)

Dattel-Gremolata

  • 30 g Schalotte, halbiert
  • 10 g Petersilienblätter
  • 2 TL Thymianblättchen, frisch
  • 5 g Koriander, frisch, grob zerzupft
  • 20 g Pinienkerne, geröstet
  • ¼ TL Salz
  • 1 Prise Pfeffer
  • 1 TL geriebene Zitronenschale
  • 80 g Datteln
  • 150 g Rapsöl

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2999 kJ / 717 kcal
Białko
47 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
50 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
4.1 g
Sód
1966 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy