Urządzenia i Akcesoria
Orzeszkarmel (mrożona orzechowa kawa zbożowa)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 porcji
Składniki
-
750 - 1000 g napoju owsianego Inka® Barista
-
200 g bananów, dojrzałych (opcjonalnie) pokrojonych na kawałki
-
40 - 60 g pasty pistacjowej40 - 60 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
-
10 - 20 g kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Karmelowa (2-4 łyżki)
-
100 - 200 g kostek lodu (patrz wskazówka), plus opcjonalnie dodatkowa ilość do podania
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
33.2 mg
Białko
5 g
Kalorie
697.3 kJ /
166.7 kcal
Tłuszcz
5.9 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
25.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wietnamska kokosowa kawa mrożona
7min
Lodowe flurry
6h 20min
Roślinna pianka do kawy
10min
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
10min
Malinowo-kakaowa gryczanka
35min
Kawa pistacjowa
1h 10min
Kawa o smaku orzechów laskowych
10min
Cappuccino czekoladowe
10min
Sorbet z mrożonych owoców
5min
Kawa cynamonowo-waniliowa
50min
Kisiel jabłkowy
10min
Kawa latte
10min