Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g de farine T55, pour fariner
- 250 g de yaourt nature
- 6 g de levure chimique
- 5 g de sel
- 50 g de beurre, en morceaux
- 1 branche de romarin frais, effeuillée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1029 kJ / 645 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Cheese naan indien
2 Std. 40 Min
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Pains batbout marocains
1h
Pitas libanaises
2u. 20min
Pain lagana grec
3u. 15min
Crevettes en popcorn, aïoli végan et sauce cocktail
45min
Dinner rolls anglais
3u. 35min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Pitas grecques
2h 55min
Pâte à pizza italienne
2u. 5min
Empanadas au bœuf et aux poivrons
50min
Krachel (brioches à l’anis)
2 godz. 45 min