Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 700 - 750 g de puerros en rodajas de 1 cm
- 50 g de aceite de oliva
- 200 g de nata
- 6 huevos
- 200 g de queso cremoso
- 150 g de queso emmental rallado
- 3 - 4 ramitas de tomillo fresco (solo las hojas)
- 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
Masa
- 180 g de agua
- 125 g de mantequilla en trozos
- 1 pellizco de sal
- 150 g de harina integral
- 225 g de harina de repostería
Montaje
- 1 cucharada de mantequilla
- 12 - 14 hojas de salvia fresca para el molde
- 50 g de queso emmental rallado
- aceite para freír
- 100 g de puerro en juliana fina
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2466 kJ / 589 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 44.3 g
- Tłuszcz
- 39.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 192.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de puerros
1h 10min
Arancini de espinaca y mozzarella
4h
Crumble de arándanos
50min
Quiche de calabaza y queso feta
2h 20min
Galette de brócoli
1h 15 min
Gin fizz con lima
10 min
Tarta tatín de batatas y zanahorias
1h 45min
Sopa francesa de cebolla
1h
Coliflor Mac and Cheese
1h 40min
Tarta salada de puerros
1h 10min
Risotto de setas
25 min
Quiche de puerro y queso gallego
1h