Quiche de puerro y queso

Quiche de puerro y queso

4.2 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 raciones

Składniki

Relleno
  • 700 - 750 g de puerros en rodajas de 1 cm
  • 50 g de aceite de oliva
  • 200 g de nata
  • 6 huevos
  • 200 g de queso cremoso
  • 150 g de queso emmental rallado
  • 3 - 4 ramitas de tomillo fresco (solo las hojas)
  • 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
Masa
  • 180 g de agua
  • 125 g de mantequilla en trozos
  • 1 pellizco de sal
  • 150 g de harina integral
  • 225 g de harina de repostería
Montaje
  • 1 cucharada de mantequilla
  • 12 - 14 hojas de salvia fresca para el molde
  • 50 g de queso emmental rallado
  • aceite para freír
  • 100 g de puerro en juliana fina

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 192.1 mg
Białko 15.5 g
Kalorie 2466 kJ / 589 kcal
Tłuszcz 39.6 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 20.9 g
Węglowodany 44.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...