Linsen-Lasagne

Linsen-Lasagne

4.7 117 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen

Składniki

Linsensauce
  • Parmesan in Stücken (2cm)
    70 g
  • Rüebli geschält in Stücken (3 cm)
    200 g
  • Knollensellerie geschält in Stücken (3 cm)
    200 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    20 g
  • Wasser
    200 g
  • Rotwein (z.B. Chianti)
    200 g
  • gehackte Tomaten (800 g)
    1 Dose
  • Linsen (Grün)
    200 g
  • Tomatenpüree
    20 g
  • Majoran
    2 Zweigchen
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    4 Prisen
Béchamelsauce
  • Vollmilch
    750 g
  • Butter in Stücken (1 cm) und etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Weissmehl
    70 g
  • Salz
    1 TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    2 Prisen
  • Lasagneblätter
    12

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 551 kcal / 2307 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...