Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g vino blanco seco
- 150 g agua
- 15 g de filetes de anchoa en aceite (aprox. 6 filetes)
- 15 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 1 cucharada de alcaparras escurridas
- 2 dientes de ajo
- 10 g de zumo de limón
- 10 g de aceite de oliva (y un poco más para pincelar)
- 1 cucharadita de mostaza
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
-
1000 - 1200
g de paletilla de cordero deshuesada
lub 1000 - 1200 g de pierna de cordero deshuesada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2210 kJ / 528 kcal
- Białko
- 31.4 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 41.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 250.3 mg
Alternatywne przepisy
Salmón especiado con patatas
1u.
Bacalao al aroma de cítricos (Al vacío)
1u.
Strata de champiñones y jamón
1u.
Gincóctel de langostinos
50 Min
Pastel crujiente de cordero
2 Std. 40 Min
Tayín de salmón con salsa ras el hanout
40min
Bruschetta de setas y verduras de otoño
24h
Rollitos de pollo con hojas de puerro
55min
Ensalada de remolacha, pera y queso azul
Brak ocen
Pollo tropical con tostada hawaiana (estilo Huli Huli)
3 godz. 40 min
Merluza con costra de hierbas
30min
Paté de anchoas
5min