Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 450 g water
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 20 g granulated sugar
- 700 g strong white bread flour
- 2 tsp fine sea salt
Filling
- 340 g mozzarella, 300 g cut in pieces and 40 g sliced
- 120 g passata
- 60 - 80 g salami, to taste
- fresh basil leaves, for topping
Dipping Sauce
- 15 g olive oil, plus extra for greasing
- 25 g salami
- 300 g passata
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 4501.5 kJ / 1075.9 kcal
- Białko
- 47.5 g
- Węglowodany
- 144.3 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.8 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 2151.3 mg
Alternatywne przepisy
Tomato and Bacon Spaghetti
35min
Christmas Quesadillas
55 min
Pasta alla Nerano
40 Min
Steamed Cumin Beef Buns
2 godz. 30 min
Tomato and Cream Cheese Tartlets
1h 55min
Meatballs in Tomato Sauce with Potato Purée
45 min
Potato Stacks with Parmesan and Thyme (TM6)
55 min
Apple and Cinnamon Swirled Bread
1h 50 min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30 min
Crispy Smashed Potato Salad
1h 30 min
Neapolitan Pizza
9h
Cheesecake Brownies
1h 55min