Calzone Napoletano

Calzone Napoletano

4.1 17 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 pieces

Składniki

Dough
  • water
    450 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
    20 g fresh yeast, crumbled
  • granulated sugar
    20 g
  • strong white bread flour
    700 g
  • fine sea salt
    2 tsp
Filling
  • mozzarella 300 g cut in pieces and 40 g sliced
    340 g
  • passata
    120 g
  • salami to taste
    60 - 80 g
  • fresh basil leaves (opcjonalnie) for topping
Dipping Sauce
  • olive oil plus extra for greasing
    15 g
  • salami
    25 g
  • passata
    300 g
  • ground black pepper
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 1075.9 kcal / 4501.5 kJ
Białko 47.5 g
Tłuszcz 33.6 g
Węglowodany 144.3 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 14.8 g
Sód 2151.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...