
Urządzenia i Akcesoria
Calzone Napoletano
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 pieces
Składniki
Dough
-
water450 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
granulated sugar20 g
-
strong white bread flour700 g
-
fine sea salt2 tsp
Filling
-
mozzarella 300 g cut in pieces and 40 g sliced340 g
-
passata120 g
-
salami to taste60 - 80 g
-
fresh basil leaves (opcjonalnie) for topping
Dipping Sauce
-
olive oil plus extra for greasing15 g
-
salami25 g
-
passata300 g
-
ground black pepper¼ tsp
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
1075.9 kcal /
4501.5 kJ
Białko
47.5 g
Tłuszcz
33.6 g
Węglowodany
144.3 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Sód
2151.3 mg