Urządzenia i Akcesoria
Calzone Napoletano
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 pieces
Składniki
Dough
-
water450 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
granulated sugar20 g
-
strong white bread flour700 g
-
fine sea salt2 tsp
Filling
-
mozzarella 300 g cut in pieces and 40 g sliced340 g
-
passata120 g
-
salami to taste60 - 80 g
-
fresh basil leaves (opcjonalnie) for topping
Dipping Sauce
-
olive oil plus extra for greasing15 g
-
salami25 g
-
passata300 g
-
ground black pepper¼ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
2151.3 mg
Białko
47.5 g
Kalorie
4501.5 kJ /
1075.9 kcal
Tłuszcz
33.6 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Węglowodany
144.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steamed Cinnamon Rolls XXL
1 godz. 30 min
Crispy Pork Belly with Warm Rice Salad
1 godz. 30 min
Egg Salad in Crispy Easter Nests
1 godz.
White Bread
3 godz.
Grab and Go Breakfast Wrap
30 min
Portuguese Bread (Pão de água)
3 godz. 30 min
Quick Bread
50 min
Quick Gyros with Tzatziki
15 min
Apple and Cinnamon Swirled Bread
1 godz. 50 min
Polish Doughnuts (Pączki)
1 godz. 20 min
Cheesecake Brownies
1 godz. 55 min
Crispy Smashed Potato Salad
1 godz. 30 min