Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 450 g water
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 20 g granulated sugar
- 700 g strong white bread flour
- 2 tsp fine sea salt
Filling
- 340 g mozzarella, 300 g cut in pieces and 40 g sliced
- 120 g passata
- 60 - 80 g salami, to taste
- fresh basil leaves, for topping
Dipping Sauce
- 15 g olive oil, plus extra for greasing
- 25 g salami
- 300 g passata
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 4501.5 kJ / 1075.9 kcal
- Białko
- 47.5 g
- Węglowodany
- 144.3 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.8 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 2151.3 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30 min
Krispy fried chicken
25 min
Vanilla Puff Slice
7 Std. 20 Min
Fluffy Japanese Cheesecake
1 godz. 50 min
Spanish Tortilla
1 Std.
Gnocchi in Tomato Mascarpone Sauce, Broccoli Salad and Fruit Sorbet
30 min
Baked Rice with Grated Apples (TM6)
50 min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55 min
Fennel Salad with Orange and Pine Nuts (TM6)
20 Min
Thai Cucumber Salad (TM5)
15 Min
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1 godz. 15 min
Portuguese Bread (Pão de água)
3hod. 30min