Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward), ends trimmed, if large, trimmed in a circular shape to fit blade width (see tips)
- water, for soaking
-
1
tsp garlic powder
lub onion powder - 1 tsp dried parsley
- ½ tsp ground smoked paprika
- ½ tsp fine sea salt, plus 1 pinch
- vegetable oil, for frying
- 2 garlic cloves
- 5 g fresh parsley leaves
- 150 g plain yoghurt
- 20 g mayonnaise
- 20 g ketchup
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1141 kJ / 272.7 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 189.6 mg
Alternatywne przepisy
Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad
30min
Sliced Potato Salad with Herb Vinaigrette (TM6)
Pas d’évaluation
Black Ravioli with Sea Bass
1h 45min
Frozen Fruit Sorbet
5 Min
Courgetti Carbonara
40min
Buddha Bowl with Chicken (TM5)
1 Std.
Moroccan Lamb with Chopped Salad
13u. 15min
Pineapple Carpaccio with Strawberry Sorbet (TM6)
20 Min
Chicken Nuggets and Chips
1 Std. 15 Min
Hazelnut, Dark Chocolate and Date Spread
20 Min
Best Basic Houmous
5 Min