
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward), ends trimmed, if large, trimmed in a circular shape to fit blade width (see tips)
- water for soaking
-
1
tsp garlic powder
lub onion powder - 1 tsp dried parsley
- ½ tsp ground smoked paprika
- ½ tsp fine sea salt plus 1 pinch
- vegetable oil for frying
- 2 garlic cloves
- 5 g fresh parsley leaves
- 150 g plain yoghurt
- 20 g mayonnaise
- 20 g ketchup
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 272.7 kcal / 1141 kJ
- Białko
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Sód
- 189.6 mg