Wersje kompatybilne
Boekweit flammkuchen met wortelgroenten en gorgonzola met chilihoningglazuur
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deeg
- 30 g water
- 200 g boekweitbloem
- 100 g kikkererwtenbloem plus extra voor het meel.
- 2 tl bakpoeder
- 150 g yoghurt
- ½ tl zout
- olie, om in te vetten
Chili honingglazuur
- 1 - 2 rode pepers, vers, in stukken gesneden
- 30 g lente-ui, in stukken gesneden
- 1 knoflookteentje
- 80 g honing
- 10 g rijstazijn
- ½ tl gemalen komijn
- ½ tl gemalen koriander
- ½ tl zout
Montage
- 180 g crème fraîche
- 110 g wortelen, gesneden (4 mm)
- 130 g pastinaak, gesneden (4 mm)
- 80 g rode ui, gesneden (4 mm)
- 140 g gorgonzola, in stukken gesneden
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2575.1 kJ / 615.5 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 83.5 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 1251.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stervormige walnootravioli met champagnesaus
Brak ocen
Zeevruchtenrijst
Brak ocen
Cashew schenkroom
Brak ocen
Seitan gebraad "Wellington" met gestoomde groenten
Brak ocen
Forel in Parmezaan-macadamia korst met rode bietensalade
Brak ocen
Geluksbal-raketspiezen
Brak ocen
Zuurkoolsoep, gevulde gestoomde broodjes met romige champignonsaus
55 min
Spookachtige pizza
Brak ocen
Tzatziki
20 min
Zoetzure varkensribbetjes
40 min
Glühwein
15 dk
Mojo saus (voor zeevruchten)
10 dk