Wersje kompatybilne
Boekweit flammkuchen met wortelgroenten en gorgonzola met chilihoningglazuur
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deeg
- 30 g water
- 200 g boekweitbloem
- 100 g kikkererwtenbloem plus extra voor het meel.
- 2 tl bakpoeder
- 150 g yoghurt
- ½ tl zout
- olie, om in te vetten
Chili honingglazuur
- 1 - 2 rode pepers, vers, in stukken gesneden
- 30 g lente-ui, in stukken gesneden
- 1 knoflookteentje
- 80 g honing
- 10 g rijstazijn
- ½ tl gemalen komijn
- ½ tl gemalen koriander
- ½ tl zout
Montage
- 180 g crème fraîche
- 110 g wortelen, gesneden (4 mm)
- 130 g pastinaak, gesneden (4 mm)
- 80 g rode ui, gesneden (4 mm)
- 140 g gorgonzola, in stukken gesneden
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2575.1 kJ / 615.5 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 83.5 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 1251.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stervormige walnootravioli met champagnesaus
Brak ocen
Gevulde seitanrol met champagnerijst
Brak ocen
Stevige linzenchili
50 min
Kimchi
Brak ocen
Cashew cheddarkaas
Brak ocen
Harira
7h
Ballotines van kip met gekonfijte tomaten, appel-rabarberchutney en basmatirijst
Brak ocen
Kleine carnaval beignets
Brak ocen
Cheesecake
1 godz. 30 min
Pierogi met vlees
1 godz.
Aardappel- en gedroogde champignonsoep
Brak ocen
Vegan cheeseburgers
10 Std.