Risottata mafaldine met romige champignon- en tomatensaus

4.7 7 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porties

Składniki

  • Parmezaanse kaas in blokjes gesneden (2 cm)
    40 g
  • spekblokjes
    150 g
  • verse champignons in vier gesneden
    100 g
  • tomaten uit blik
    350 g
  • room, elk type (van koemelk)
    200 g
  • groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
    1
  • zout
    ½ - 1 tl
  • knoflookpoeder
    1 snuifje
  • gedroogde oregano
    1 tl
  • rode chilipeper, gedroogd
    1 snuifje
  • water
    300 g
  • Mafaldine Pasta
    300 g
  • blaadjes verse basilicum in stukjes gescheurd
    5

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 861.9 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 1505.2 kJ / 359.8 kcal
Tłuszcz 7.7 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 61.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...