Urządzenia i Akcesoria
Carrot Rice
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
carrots peeled200 g
-
shallots80 g
-
ghee80 g
-
cinnamon stick (4 cm length)1
-
cardamom pods5
-
star anise2
-
cloves5
-
water600 g
-
evaporated milk250 g
-
pandan leaves tied into knot2
-
salt adjust to taste1 - 2 tsp
-
Basmati rice rinsed400 g
-
cashew nuts toasted, to garnish50 g
-
raisins to garnish30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
49 mg
Białko
9 g
Kalorie
1985 kJ /
474 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
25 min
Sambal Goreng Pengantin
40 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Trader's Rice with Tuna Gulai and Acar
1 godz. 40 min
Dragon Fruit Lemonade
5 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Sambal Tumis
1 godz. 10 min
Curry Fish Head
Brak ocen
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20 min
Sambal Sotong
1 godz. 15 min
Chocolate Batik Cookies
45 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min