Carrot Rice
TM6

Carrot Rice

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 200 g carrots, peeled
  • 80 g shallots
  • 80 g ghee
  • 1 cinnamon stick (4 cm length)
  • 5 cardamom pods
  • 2 star anise
  • 5 cloves
  • 600 g water
  • 250 g evaporated milk
  • 2 pandan leaves, tied into knot
  • 1 - 2 tsp salt, adjust to taste
  • 400 g Basmati rice, rinsed
  • 50 g cashew nuts, toasted, to garnish
  • 30 g raisins, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1985 kJ / 474 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
65 g
Tłuszcz
20 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
4 g
Sód
49 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy