Urządzenia i Akcesoria
Carrot Rice
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
carrots peeled200 g
-
shallots80 g
-
ghee80 g
-
cinnamon stick (4 cm length)1
-
cardamom pods5
-
star anise2
-
cloves5
-
water600 g
-
evaporated milk250 g
-
pandan leaves tied into knot2
-
salt adjust to taste1 - 2 tsp
-
Basmati rice rinsed400 g
-
cashew nuts toasted, to garnish50 g
-
raisins to garnish30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
49 mg
Białko
9 g
Kalorie
1985 kJ /
474 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Talam Daging Berlauk (Savoury Minced Beef Layer Cake)
50 min
Singapore Chilli Crab
50 min
Horchata
5 min
Karachi halwa
3 godz.
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2 godz. 40 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 godz.
Nasi Goreng Kampung
40 min
Stir Fried Romaine Lettuce with Prawns
Brak ocen
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Pengat Pisang (Banana Coconut Dessert)
35 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min