
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g butter
- 10 g olive oil
-
300
g Russet potatoes cut in pieces (2 - 3 cm)
- 30 g yellow onion cut in quarters
- 2 dried shiitake mushrooms soaked to softened
- 500 g water
- 1 tsp homemade chicken stock powder
- 100 g milk
- ¼ tsp ground white pepper
- ½ tsp salt adjust to taste (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 140.5 kcal / 587.9 kJ
- Białko
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Sód
- 340.8 mg