Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)

Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)

4.3 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • basmati rice
    200 g
  • water
    1550 g
  • onions cut into quarters
    100 g
  • oil
    20 g
  • lamb shoulder meat in bite-size cubes, fat removed
    700 g
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • salt
    1 ½ tsp
  • pepper, freshly ground
    ½ tsp
  • aubergine peeled and cut into slices (2 cm)
    350 g
  • toasted pine nuts to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 634 kcal / 2653 kJ
Białko 43.5 g
Tłuszcz 22.4 g
Węglowodany 64.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...