Makaron bolognese z indykiem (BLW, dla dzieci)

Makaron bolognese z indykiem (BLW, dla dzieci)

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
1450 g

Składniki

  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 60 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 230 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
  • 300 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 25 g koncentratu pomidorowego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • ¾ łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 75 g pełnotłustego mleka 3,2% (patrz wariant)
  • makaron, suchy, typu penne rigate do podania (ok. 230 g)
  • woda do gotowania makaronu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 160 g

Sód 38.2 mg
Białko 6.1 g
Kalorie 360.8 kJ / 86.2 kcal
Tłuszcz 4.6 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 5.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...