Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 1200 - 1500 g varkensnek (procureur), ontbeend in één stuk
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el gemalen komijn
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl gemalen zwarte peper
South Carolina BBQ saus
- 180 g Dijon mosterd (zie variatie)
- 130 g ketchup
- 50 g ciderazijn
- 50 g sojasaus
- 3 - 5 druppels tabasco
- 80 g bruine suiker
- 3 tl knoflookpoeder
- ¼ - ½ tl gemalen cayennepeper
- 1 el uienpoeder
- 2 tl zout
Grillen en montage
- 8 - 10 Brioche hamburger broodjes
- spek, gezouten, gesneden, gegrild, om te serveren (zie tip) (optioneel)
- koolsla, om te serveren (optioneel)
- 4 zoete maïskolf, gehalveerd, gegrild (zie tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2666 kJ / 637.2 kcal
- Białko
- 49.5 g
- Węglowodany
- 64.8 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 1711.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rode kool met appel
1 Std. 10 Min
Russische salade
Brak ocen
Pruimenjam
Brak ocen
Mosselen met frietjes
45min
Zeevruchtennat met champagne
Brak ocen
Hugo spritz
Brak ocen
Crème brulée met champagne en biscuits rose de Reims
3 Std.
Zonnevisfilets, vereerde rijst en truffelsap
Brak ocen
Portugees crème brûlée
25min
Yoghurt met kokosmelk
15h
Pikante kalkoensatés
1h
Mosselen in romige witte wijnsaus
45min