Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 20 g verse gember, gepeld, in dunne schijfjes
- 2 teentjes knoflook
- 100 g sojasaus
- 50 g honing
- 1 - 2 tl geroosterde sesamolie (5-10 g), naar smaak
- 25 g barbecuesaus
- 1 snuifje vers gemalen peper
Kip en rijst
- 800 g kippenborstfilets, ontveld, in blokjes (2-3 cm)
- 400 g paprika (ong. 2 paprika's), in stukken (2-3 cm)
- 1 tl groentebouillonpasta, huisgemaakt
- ½ tl zout
- 300 g witte langkorrelige rijst
- 1000 g water
- 2 el maïsmeel (zetmeel) (20 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1708 kJ / 408 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Kip in perziksaus
40 min
Sous-vide varkenskotelet en appelsalade
2 godz. 40 min
Pastasalade met tonijn en basilicumvinaigrette
30 min
Kip met amandelen
25 Min
Enchiladas met rundvlees
30 min
Gevulde ossenhaas met granaatappelglazuur
Brak ocen
Mediterrane kippenvleugels met kruiden-sinaas rijst
1 godz.
Gruyère gevulde zalmburger met sla
Brak ocen
Kalkoenburgers
Brak ocen
Geroerbakte noedels met groenten
30 min
Spaghetti met tonijn
40 min
Gemalen kip in tomatensaus
30 min