Bloementaartje met amandelcrème

Bloementaartje met amandelcrème

4.7 3 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 stuks

Składniki

Kruimeldeeg
  • bloem
    150 g
  • boter koud, in stukken
    75 g
  • zout
    ½ tl
  • water koud
    50 g
Amandelcrème
  • suiker
    80 g
  • amandelpoeder
    80 g
  • maïzena (zetmeel)
    10 g
  • huisgemaakte vanillesuiker
    10 g
  • zachte boter en iets meer voor de vormen
    80 g
  • ei
    1
Appels en opbouw
  • water
    300 g
  • appels onbehandeld, ongeschild, in dunne plakjes (zie tip)
    4
  • suiker
    50 g
  • kaneelpoeder (opcjonalnie)
    15 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stuk

Sód 88.8 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 1109.1 kJ / 266.2 kcal
Tłuszcz 14.7 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...