Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruimeldeeg
- 150 g bloem
- 75 g boter, koud, in stukken
- ½ tl zout
- 50 g water, koud
Amandelcrème
- 80 g suiker
- 80 g amandelpoeder
- 10 g maïzena (zetmeel)
- 10 g huisgemaakte vanillesuiker
- 80 g zachte boter, en iets meer voor de vormen
- 1 ei
Appels en opbouw
- 300 g water
- 4 appels, onbehandeld, ongeschild, in dunne plakjes (zie tip)
- 50 g suiker
- 15 g kaneelpoeder (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1109.1 kJ / 266.2 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 88.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Menu met groentevelouté, kip met mosterdsaus en gestoomde groenten
45 min
Pudding
15min
Chocoladecustard
1h 20min
Involtini met kip en pesto van zongedroogde tomaten
50min
Knapperige zaadstokjes met spek en kaas
35min
Zalm met citroen Hollandaise, asperges en rijst
45 min
Karamel parfait
Brak ocen
Knapperige koekjes
1h 30min
Dipsaus van abrikozenyoghurt met curry
10min
Varkenshaasje in papillot
1h
Bessenmousse
4h 50min
Ratatouille en zeebaars met aardappelen en eieren
50min