Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruimeldeeg
- 150 g bloem
- 75 g boter, koud, in stukken
- ½ tl zout
- 50 g water, koud
Amandelcrème
- 80 g suiker
- 80 g amandelpoeder
- 10 g maïzena (zetmeel)
- 10 g huisgemaakte vanillesuiker
- 80 g zachte boter, en iets meer voor de vormen
- 1 ei
Appels en opbouw
- 300 g water
- 4 appels, onbehandeld, ongeschild, in dunne plakjes (zie tip)
- 50 g suiker
- 15 g kaneelpoeder (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1109.1 kJ / 266.2 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 88.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amandel Spritz-koekjes
1h
Butternut 'Mac & Cheese'
45min
Boerenbrood
2h
Chocoladeroomijs
12h
Rijstpudding
1h
Pizza met blauwe kaas, knapperige bacon, peer, honing en walnoten
3 godz. 35 min
Caramel vanille bourbon saus
Pas d’évaluation
Honingraat
1h 30min
Gevulde brioche met varkensvlees, snijbiet, venkel en kaas
5h
Kalkoenrolletjes met gorgonzola
1h
Volkoren hamburgerbroodjes
2 Std. 50 Min
Vleesballetjes met tomatensaus
45min