Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g havervlokken
- 500 g water
- 20 g verse gist, verkruimeld
- 2 el honing
- 100 g zonnebloemolie, plus extra om in te vetten
- 200 g roggebloem
- 380 g broodbloem, plus extra om te bestuiven
- 1 ½ tl zout
- ½ - 1 tl gedroogd venkelzaad, volgens smaak (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1738 kJ / 415 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kikkererwten flatbread met curry groenten dip
50min
Boekweit met champignons
25min
Artisjokken met citroen-knoflookboter
1h
Paneer tikka pizza
Brak ocen
Sojabolognese
40min
Broccoliburgers met salsa van radijzen
1h
Granité van koffie
8h 10min
Snel bladerdeeg
1h 20min
Volkoren Paasbrood met eieren en gerookte forelfilets
1h 45min
Turkse flatbreads
2h 10min
Brood met olijven
2u. 20min
Worst met erwtenrisotto
30min