Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g havervlokken
- 500 g water
- 20 g verse gist, verkruimeld
- 2 el honing
- 100 g zonnebloemolie, plus extra om in te vetten
- 200 g roggebloem
- 380 g broodbloem, plus extra om te bestuiven
- 1 ½ tl zout
- ½ - 1 tl gedroogd venkelzaad, volgens smaak (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1738 kJ / 415 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basis brooddeeg
5min
Pompoenbrood
1h 45min
Gestoofde paddenstoelen met paprika
25 min
Virgin chai vanille cocktail
Brak ocen
Pompoen baba ganoush
35 min
Gestoomde bun bahn mi burgers met gepekelde wortelen
45min
Volkoren pitabrood
Brak ocen
Kikkererwten flatbread met curry groenten dip
50 min
Glutenvrij Focacciabrood
1 godz.
Basisbouillon
Brak ocen
Chai latte parfait
15h 5min
Romige Marokkaanse bonensoep
35 min