Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gerookte tempeh
- 200 g tempé, in stukken gesneden (ongeveer 3 cm)
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- 1 el tamari saus, glutenvrij (zie tips)
- 1 tl pure ahornsiroop
- 1 tl voedingsgist, (zie tips)
- ½ tl vloeibare rookkruiden, (zie tips)
- ¼ tl uienpoeder
Dressing
- 60 g extra vergine olijfolie
- 30 g citroensap
- 100 g witte kikkererwten, uit blik, uitgelekt
- 20 g witte miso (of shiro miso)
- 15 g kappertjes op azijn
- 1 - 2 snuifjes zout
- 1 - 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 2 knoflookteentjes
- 20 g water, gefilterd
Salade
- 40 g boerenkool, fijn versnipperd
- ½ rode kool
- 140 g spruitjes, bijgesneden en in helften gesneden
- Parmezaanse kaas, vegan, om te serveren (zie tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2081.4 kJ / 495.6 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 36.1 g
- Błonnik
- 10.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aromatische kipcurry
1 Std.
Babyvriendelijke worteltaart-kaneelpap
Brak ocen
Vegetarische hamburger
45 Min
Avocadosap met dadels
5 min
Matzeballen
Brak ocen
Gazpacho met kers en munt
Brak ocen
Meal Prep - Spinazie | Spinazie en skyr plukbrood, fruit smoothie en mini cheesecakes in potjes
Brak ocen
Paneer tikka pizza
Brak ocen
Ezogelin Soep
1h 5min
Pikante gegrilde kip met wortel couscous
1 Std. 40 Min
Lamscurry met kikkererwten en boerenkool
16 Std. 50 Min
Goulash van linzen en champignons
45 Min