Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g extra vergine olijfolie
- 80 g gele ui, in vieren gesneden
- 130 g wortelen, in stukken gesneden (2-3 cm)
- 1 selderstengel, in stukken gesneden (2-3 cm)
- 1 knoflookteentje
- 25 g eekhoorntjesbrood, gedroogd
- 1 takje verse tijm, alleen de blaadjes
- 1 gedroogd laurierblad
- 1 el pijlwortelbloem
- 1 tl witte miso (of shiro miso)
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl bouillonpasta (zie Tips)
- 750 g water
- ½ tl zout
- Wartości odżywcze
- na 10 porties
- Kalorie
- 1643.5 kJ / 391.3 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Błonnik
- 12.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
400-500 g ui karameliseren
50 min
Geroosterde wortelen met tijm en munt met de Peeler
30 min
Glutenvrije mini hazelnoot-confituur gebakjes (Linzer torte)
Brak ocen
Glutenvrije pompoentaart met chocolade en noten
Brak ocen
Aziatische komkommersalade
Brak ocen
Pulled barbecue jackfruit
25 min
Dadel curry dip
5 min
Levercake
Brak ocen
Glühwein
15 min
Soja-bolognese met courgette noedels
50 min
Verse pasta zonder eieren
Brak ocen
Halloween quiche
2h