Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g extra vergine olijfolie
- 80 g gele ui, in vieren gesneden
- 130 g wortelen, in stukken gesneden (2-3 cm)
- 1 selderstengel, in stukken gesneden (2-3 cm)
- 1 knoflookteentje
- 25 g eekhoorntjesbrood, gedroogd
- 1 takje verse tijm, alleen de blaadjes
- 1 gedroogd laurierblad
- 1 el pijlwortelbloem
- 1 tl witte miso (of shiro miso)
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl bouillonpasta (zie Tips)
- 750 g water
- ½ tl zout
- Wartości odżywcze
- na 10 porties
- Kalorie
- 1643.5 kJ / 391.3 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Błonnik
- 12.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
BBQ-saus
20 min
Chili non Carne
1h
Goulash van linzen en champignons
45min
Stevige linzenchili
50min
Zoetzure tempé
Brak ocen
Tiramisu met chocolade en chili
Brak ocen
Spinazieknoedels in tomatenragout
1h
Tomaat en Chili jam
1h 15 min
Indiase mosterd
Brak ocen
Tomatenketchup
1h 15 min
Thaise burgers
30min
Aziatische groentesoep met tofu
1h 30min