Hel krydret kylling med kartofler og korianderdip

Hel krydret kylling med kartofler og korianderdip

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
6 portioner

Składniki

Krydret sauce
  • røde peberfrugter hele (ca. 300 g hver), i stykker
    2
  • løg halveret
    1
  • fed hvidløg
    3
  • olivenolie
    40
  • chilier, tørrede (f.eks. Bird's Eye chili)
    2 - 3
  • rosmarin, frisk kun blade
    10 g
  • sort peber, stødt
    2 - 3 knivspidser
  • karry
    1 tsk
  • citronsaft, friskpresset
    10 g
  • salt
    1 tsk
  • honning
    40 g
  • kylling (ca. 1200-1500 g)
    1
Kartofler
  • kartofler små, rensede
    500 g
  • dild, frisk groft hakket
    10 g
  • smør i stykker
    30 g
  • salt
    2 - 3 knivspidser
Korianderdip
  • korianderblade, friske
    10 g
  • fed hvidløg
    1
  • mayonnaise
    50 g
  • græsk yoghurt
    50 g
  • citronsaft, friskpresset
    20 g
  • salt
    2 - 3 knivspidser
  • sort peber, stødt
    2 - 3 knivspidser
Grillning
  • korianderblade, friske til pynt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 797 mg
Białko 46 g
Kalorie 3003 kJ / 718 kcal
Tłuszcz 45 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie