五穀高纖粽

五穀高纖粽

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz. 40 min
15 顆

Składniki

準備作業
  • 乾香菇
    15 朵
  • 粽葉 ,(詳見要訣)
    40 片
  • 600 克
餡料
  • 15 克
  • 竹筍 ,切15塊
    220 克
  • 去皮熟栗子
    15 顆
  • 醬油
    40 克
  • 冰糖
    15 克
五穀米
  • 1 茶匙
  • 醬油
    2 茶匙
  • 長糯米 ,泡水3小時,瀝乾
    250 克
  • 五穀米 ,泡水3小時,瀝乾
    200 克
  • 冷凍毛豆仁 ,不須解凍
    60 克
  • 地瓜 ,黃肉,切塊約 3 公分
蒸煮粽子
  • 800 克

Wartości odżywcze na 1 顆

Kalorie 175.1 kcal / 732.5 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 2.1 g
Węglowodany 36.2 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 381.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...