
Urządzenia i Akcesoria
五穀高纖粽
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz. 40 min
15 顆
Składniki
準備作業
-
乾香菇15 朵
-
粽葉 ,(詳見要訣)40 片
-
水600 克
餡料
-
油15 克
-
竹筍 ,切15塊220 克
-
去皮熟栗子15 顆
-
醬油40 克
-
冰糖15 克
五穀米
-
鹽1 茶匙
-
醬油2 茶匙
-
長糯米 ,泡水3小時,瀝乾250 克
-
五穀米 ,泡水3小時,瀝乾200 克
-
冷凍毛豆仁 ,不須解凍60 克
-
地瓜 ,黃肉,切塊約 3 公分
蒸煮粽子
-
水800 克
Wartości odżywcze na 1 顆
Kalorie
175.1 kcal /
732.5 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
2.1 g
Węglowodany
36.2 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
381.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

慶端午
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan