Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Rhabarber, gewaschen, ungeschält, in Stücken (2 cm)
- 60 g Zucker und etwas mehr zum Bestreuen
- Butter zum Einfetten
- 4 Eier
- 150 g Sahne
- 100 g Quark, 20% Fett
- 50 g Speisestärke
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- Puderzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1139 kJ / 272 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 182 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokoladen-Kaffee-Pudding
15 Min
Rhabarber-Käsekuchen
6 Std.
Rhabarber Dutch Baby
30 Min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 Std.
Apfel-Quark-Auflauf
1 Std. 30 Min
Kürbis-Kokos-Grießpudding
1 Std.
Limetten-Joghurt-Kuchen aus dem Varoma®
2 Std. 15 Min
Apfel-Zimt-Zupfbrot
2 Std.
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1 Std. 20 Min
Pflaumenmichel
1 Std.
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 Std.
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 Std.