Urządzenia i Akcesoria
Vegane Mohn-Spitzbuben
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
30 Stück
Składniki
-
Mandeln, blanchiert50 g
-
vegane Margarine weich, in Stücken175 g
-
Zucker75 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Salz1 Prise
-
Wasser30 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen330 g
-
Mohn Back20 g
-
Backpulver1 TL
-
Puderzucker50 g
-
Himbeerkonfitüre200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
63.7 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
542.6 kJ /
129.7 kcal
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
18.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2025
39 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Gnocchi mit jungen Möhren und Spinatsauce
40 min
Feldsalatpesto
5 min
Original Neapolitanische Pizza
9 godz.
Johannisbeer-Kuchen mit Vanillefrosting
1 godz. 40 min
Chili con Grünkern
50 min
Rhabarber-Baiser-Kuchen
1 godz. 20 min
Apfelkuchen mit Streuseln
2 godz. 30 min
Überbackene Lasagne-Spinat-Röllchen
1 godz. 15 min
Fettuccine mit Möhren-Ingwer-Sauce, Walnüssen und Ziegenkäse
35 min
Italienische Ciabattas
4 godz. 30 min
Schoko-Himbeer-Trifle
2 godz. 30 min
Kirschplotzer
1 godz. 30 min