Urządzenia i Akcesoria
Rhabarber Dutch Baby
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 Portionen
Składniki
-
Eier3
-
Milch230 g
-
Mehl130 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Zucker25 g
-
Salz1 Prise
-
Butterschmalz1 - 2 EL
-
Rhabarber in Würfeln (1 cm)150 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
166 mg
Białko
15 g
Kalorie
1876 kJ /
449 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Rhabarberliebe
19 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 godz.
Ingwer-Quitten-Streusel
1 godz. 5 min
Rhabarber-Joghurt-Kuchen
1 godz. 15 min
Rhabarber-Käsekuchen
6 godz.
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1 godz. 20 min
Erdbeer-Scones
40 min
Fenchel-Risotto
40 min
Gratinierter Spargel auf Thymian-Polenta
1 godz. 15 min
Rhabarber-Mengsel
50 min
Pflaumenmichel
1 godz.
Quitten-Karamell-Kuchen mit Walnüssen
1 godz. 30 min
Mangoldrisotto
50 min