![Rhabarber Dutch Baby Rhabarber Dutch Baby](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/73ad8fefb339dfdea9bde283b1c7ac6f/Derivates/423c22f64ab5a542624659e7f2fa8a2eef294f76.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Eier
- 230 g Milch
- 130 g Mehl
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 25 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 - 2 EL Butterschmalz
- 150 g Rhabarber, in Würfeln (1 cm)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1876 kJ / 449 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 166 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Süßkartoffel-Mais-Cremesuppe
30 min
Pflaumen-Zimt-Galette
1h 20 min
Weißkohl-Fenchel-Topf mit Lachsfilet
40 min
Mairübchen-Ragout mit Flusskrebsen und Gnocchi
30 min
Rhabarber-Mengsel
50 min
Ricotta-Pancakes mit Aprikosenconfit
30 min
Rosa Milchreis
50 min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h
Apfel-Quark-Puffer
45 Min
Locro Argentino
30 min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3h
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1h 20 min