Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Eier
- 230 g Milch
- 130 g Mehl
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 25 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 - 2 EL Butterschmalz
- 150 g Rhabarber, in Würfeln (1 cm)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1876 kJ / 449 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 166 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
2h
Kalte Rote-Bete-Suppe mit Forelle
40min
Quarkauflauf
1h 10min
Zwetschgen-Scones
40min
Süße Rhabarber-Lasagne
5h 40min
Rhabarberschmarrn
30min
Rhabarber-Mengsel
50min
Apfel-Quark-Auflauf
1h 30min
Zucchini-Scones mit getrockneten Aprikosen
30min
Kirschenmichel
1h
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1h 20 min
Pflaumenmichel
1h