Urządzenia i Akcesoria
Brombeer-Heidelbeer-Crumble mit Vanillesauce
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen
Składniki
-
Haselnüsse60 g
-
Mehl115 g
-
Haferflocken, kernig40 g
-
Salz1 Prise
-
brauner Zucker120 g
-
Zimt¼ - ½ TL
-
Butter kalt, in Stücken100 g
-
Brombeeren500 g
-
Heidelbeeren200 g
-
Milch200 g
-
Eigelb2
-
Zucker40 g
-
Vanilleschote nur das Mark½
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
78 mg
Białko
8 g
Kalorie
1963 kJ /
469 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schokoladen-Mandel-Tarte
45 Min
Rahmkuchen mit Erdbeerkompott
2 Std.
Gedeckter Apfelkuchen mit karamellisierten Äpfeln
2 Std.
Kirschplotzer
1 Std. 30 Min
Tarte à la niçoise
1 Std. 30 Min
Backmischung für Möhrenkuchen
10 Min
Bananen-Walnuss-Monkey-Muffins
2 Std.
Spargelsalat mit Pumpernickel-Erde und wachsweichem Eigelb
35 Min
Rhabarber-Schmand-Kuchen
2 Std.
Zwetschgen-Tartelettes
1 Std. 30 Min
Fettuccine mit Möhren-Ingwer-Sauce, Walnüssen und Ziegenkäse
35 Min
Granola-Clusters
50 Min