Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Maronen, gegart, geschält
- 1 Apfel, säuerlich, klein, geviertelt, entkernt
- 180 g Apfelsaft
- 220 g Wasser
- 1 TL Zucker
- 20 g Hefe
- Butter zum Einfetten
- 450 g Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Ausstäuben
- 100 g Roggenmehl Type 1150
- 10 g Salz
- 80 g Walnusshälften
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 502 kJ / 120 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 157 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Süßkartoffelstampf mit Thymian-Nuss-Butter
30 min
Mairübchen-Möhren-Lasagne
2h 15 min
Scones mit Aprikosen und Haselnüssen
30 min
Dinkel-Mandel-Cookies
1j 30 menit
Amaranth-Brötchen
9h
Süßkartoffel-Walnuss-Brot
4 Std.
Saftiges Kürbisbrot mit Schwarzkümmel
1j 30 menit
Nussriegel für Sportler
1j 30 menit
Dinkel-Buchweizen-Brot
2j 30 menit
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3sa
Nuss-Möhren-Topfbrot
2h 45 min
Dinkel-Walnuss-Bürlis
12 Std.