Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Maronen, gegart, geschält
- 1 Apfel, säuerlich, klein, geviertelt, entkernt
- 180 g Apfelsaft
- 220 g Wasser
- 1 TL Zucker
- 20 g Hefe
- Butter zum Einfetten
- 450 g Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Ausstäuben
- 100 g Roggenmehl Type 1150
- 10 g Salz
- 80 g Walnusshälften
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 502 kJ / 120 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 157 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttermilch-Weckchen
1 godz. 30 min
Dattel-Milch-Brötchen
1 Std.
Dinkel-Bürli
11h
Möhren-Mais-Buns
2 Std. 30 Min
Ontbijtkoek (Frühstückskuchen)
1 Std.
Rote-Bete-Tarte
1 godz. 30 min
Quarkstuten
1 godz. 30 min
Scones mit Aprikosen und Haselnüssen
30 min
Apfel-Walnuss-Küchlein
50 Min
Möhren-Müsli-Brot
2 Std. 30 Min
Nuss-Möhren-Topfbrot
2 Std. 45 Min
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16h 10min