Urządzenia i Akcesoria
Nuss-Spätzle mit Pflaumenkompott
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
Spätzle
-
Haselnüsse50 g
-
Mehl300 g
-
Salz und etwas mehr zum Kochen½ TL
-
Eier3
-
Wasser und mehr zum Kochen und Abschrecken90 g
Pflaumenkompott
-
Apfelsaft340 g
-
Speisestärke20 g
-
Salz1 Prise
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Pflaumen entsteint, geviertelt500 g
-
Butter30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
386 mg
Białko
16 g
Kalorie
2513 kJ /
600 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
95 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Vegane Kakao-Mousse
3h 10min
Waldorfsalat mit Mandarinen
20min
Omas Semmelknödel
50min
Süßer Rhabarber-Auflauf
1h
Schupfnudeln mit Rote-Bete-Sauce, Feta und Rucola
15min
Greek Overnight Slaw
8h 20min
Nusspfannkuchen mit Kirschkompott
40min
Quark-Klößchen mit süßen Bröseln
30min
Pistazien-Mini-Gugelhupfe
1h
Baguette Hawaii
30min
Limetten-Thymian-Pasta
20min
Strohhütchen
1h 45min