Urządzenia i Akcesoria
Zucchini-Salat mit Walnüssen und Feta
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Walnusshälften80 g
-
Knoblauchzehen2
-
Olivenöl80 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Thymian abgezupft6 Zweige
-
Zitrone, unbehandelt Schale abgerieben, Saft ausgepresst1
-
Zucchini mittelgroß600 g
-
Basilikum abgezupft20 g
-
Feta in Würfeln (1 cm)200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1053 mg
Białko
12 g
Kalorie
1970 kJ /
471 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2023
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Gebackener Lachs mit Zucchininudeln
30 Min
Overnight Reissalat mit Gurke und Dill
8 Std. 15 Min
Grüne Spargel-Frittata
25 Min
Zucchini-Salat
15 Min
Weißkohlsalat mit Walnuss-Gorgonzola-Topping
20 Min
Falsche Caprese
10 Min
Sellerie-Kräuter-Puffer mit Avocadoquark
1 Std.
Wassermelonen-Salat mit Macadamiacrunch und Fetacreme
15 Min
Fenchel-Paprika-Salat mit Haselnuss-Dressing
30 Min
Graupensalat mit Feigen und Feta
45 Min
Warmer Zucchini-Champignon-Salat mit Feta
40 Min
Möhren-Joghurt-Salat
5 Min